lauantai 18. marraskuuta 2017

Kevään pentusuunnitelmat

Kevään pentusuunnitelmat nytkähtävät hitaasti eteenpäin. Armin ja Raxun testitulokset tulivat tällä viikolla. Molemmat ovat odotetusti Fiv-, Felv- sekä ihosieninegatiivisia. Molemmat myös rokotettiin testien yhteydessä, joten nyt on kaikki valmiina pentuja varten. Tarkoitus on antaa Armille vielä pari pilleriä ja sitten jäädään odottelemaan juoksuja. Astutus on toiveissa joulukuun lopulla tai tammikuussa, jolloin pennut syntyisivät helmikuun tai maaliskuun aikoihin. Toki kovin tarkkaa aikaa on vaikea sanoa, kaikkihan riippuu ihan siitä, milloin Armi päättää haluta vauvoja ja onnistuuko pari ensiyrittämällä. Raxu toki on jo kokenut kolli ja selvästi toipunut hormoni-implantistaan.

Toivotun pentueen vanhemmat:

"Armi" CH Noxx Dancing Queen, OSH c 24 var

"Raxu" SC Ralph Sia Alicia, CZ, SIA b
Molemmat vanhemmat ovat ihanaluontoisia kissoja ja kauniita <3 Raxu on PRA-kantaja ja Armi negatiivinen, joten pennut voivat olla korkeintaan kantajia. Eivät kuitenkaan sairastu PRA-silmäsairauteen. Kantajuudella on merkitystä vain kasvatuksessa, sillä kahta kantajaa ei saa yhdistää. Näin sairaita ei pääse syntymään.

Tulevat pennut olisivat todennäköisesti itämaisia lyhytkarvoja, mahdollisesti myös siamilaisia. Ne voivat myös kantaa pitkäkarvageeniä, mutta ovat ulkoasultaan lyhytkarvaisia. Siamilaiset ja itämaiset ovat sisarrotuja ja niitä saa yhdistää keskenään. Ne eroavat toisistaan vain väriltään. Pennut rekisteröidään Suomen Kissaliittoon, jonka kattojärjestö on kansainvälinen FIFe.

Väreinä olisivat mahdollisia lila ja suklaa eri muodoissaan. (Joko yksivärisenä, täplikkäänä tai mahdollisesti naamioina/tabbynaamiona.)

Armin edelliset pennut Japen kanssa olivat kaikki kauniita ja reippaita pikkukissoja. Myös Raxulla on kauniita jälkeläisiä. Joten näistä pennuista saattaisi syntyä myös näyttelyyn sopivia lapsosia. Toki pennut myydään pääasiassa rakastetuiksi perheenjäseniksi!

Tarkempia tietoja pentusuunnitelmista, pentukyselyistä ja pennun ostamisesta löytyy kotisivuilta ;) Kotisivuille myös päivittelen, jos/kun suunnitelma etenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti