maanantai 6. elokuuta 2012

Tallinnan reissu

Olin viikonlopun Tallinnassa FELIX näyttelyssä Bellen (Metsäkansan Ihana Isabella) ja Nasun (Laurin Von Tali) kanssa.

Lähdimme päivällä perjantaina Saarenpään kyydillä, joka poimi meidät Hyvinkäältä. Näin matka sujui erittäin kätevästi, vaikka kannettavaa oli mukana ehkä liikaakin. Matka meni mukavasti ja hotellilla kissat olivat erittäin hellyydenkipeitä pitkän matkan jälkeen. Ruokin kissat ja sitten lähdettiinkin käymään ostoskeskuksessa muiden matkaajien kanssa. Ensimmäisenä yönä kaikki sujui hyvin, Nasu nukkui kainalossani kiltisti koko yön ja Belle majoittui kylpyhuoneessa. Kyllä kissat toisiinsa pääsivät tutustumaankin jonkin verran aina kun olin paikalla. Pientä sähinää oli ilmassa, mutta muuten ihan kiltisti tarkkailivat toisiaan.

Lauantai

Belle: CAGCIB, GIC (Tuomari: Rolf Voehringer)
Nasu: EX1 (Tuomari: Eva Wieland-Schilla)

Kuten minulle tuntuu aina käyvän Tallinnan näyttelyissä kissat olivat tuomarilla samaan aikaan ja jouduin turvautumaan matkakavereiden apuun. Ehdin juuri itse esittää Nasun Evalle, joka tykkäsi Nasusta tosi paljon ja sanoi sitä erittäin lupaavaksi nuoreksi mieheksi. Värin parhaan valinnan ajaksi jouduin jo toiseen päähän hallia esittämään Belleä, mutta kuulemma Nasu oli saanut kehuja. Kuitenkin VP:n vei erittäin kaunis ja ihan pikkiriikkinen ihana ruskea burmatyttövauva. TP-valintaankin Nasu kutsuttiin mutta tällä kertaa venäjänsininen lapsi oli parempi. Bellen tuomari ei kauheasti Bellestä mitään sanonut, muutakuin että nätti profiili ja kaunis tyttö. Serti tuli ja Belle valmistui. TP-valinnassakin käytiin (sinne taidettiin kutsua kaikki tuomarin arvostelemat kissat). Kyllä tuomari siinäkin kehaisi Bellen profiilia, mutta voiton vei kilpikonna burmanaaras.

Näyttelyn jälkeen syötiin ja chillailtiin hotellilla kissojen kanssa. Nasu oli aivan hirveän hellyydenkipeä ja tunki koko ajan lähes naamalle kun yritin FB:hen kirjoittaa päivän kuulumisia. Sitä piti sitten siinä rapsutella puoli iltaa. Nukkumaan mentäessä suljin taas Bellen vessaan. Nyt Nasu näytti tajuavan, että se oli hänen morsiammensa ja alkoi mouruta vessan oven edessä. Ei sitä kuitenkaan kestänyt kuin vajaan tunnin verran ja sitten sain taas nukkua vauvakissa kainalossa. Ehkäpä siitä vielä joskus miäs tulee....

Sunnuntai

Belle: CACS (Tuomari: Marteinn Tausen)
Nasu: EX1 (Tuomari: Marteinn Tausen)

Minä tykkään Tausenista. Hän on mukava mies ja kertoo aina selkeästi mitä mieltä on kissoista. Oli myös kiva, että kissat olivat samalla tuomarilla niin ei voinut mennä arvostelut päällekäin! Ensin oli vuorossa Nasu ja taas tuli paljon kehuja. Ihana turkki, elegantti mutta kompakti kroppa, nätti pää.... Tietenkin päästiin VP valintaan ja tietenkin se pikkupikku burmavauva taas varasti tuomarin sydämen. Mutta se olikin ihana tapaus ja ansaitusti VP. TP valinnassakin Nasu kävi, ja tällä kertaa hävittiin Devon Rexille, josta tuomari kehui, että se on rexiksi erittäin valmis (eli siis ainakin turkki oli jo hyvä kihara). Belle sai paljon kehuja myös, nätti tyttö. Mutta ne Bellen ainaiset ongelmat huomattiin taas: vihreät silmät, pitkä ja runsas turkki sekä pienet raidat. Marteinn kyllä vähän mietti, voiko sille nyt CACSia antaa, kun on näitä pikkuvikoja. Päätti kuitenkin olla kiltti ja serti tuli. Belleä verrattiin toiseen punaiseen naaraaseen, että kumpi otetaan TP-valintaan ja toinen nätti tyttö voitti. Mainittiin siinä juuri nämä Bellen vihreät silmät ja turkki taas vikoina.

Molemmat kissat käyttäytyivät aika hyvin. Belle olisi kovasti ollut tulossa sturdista läpi aina aamupäivällä mutta rauhoittui sitten myöhemmin. Pöydällä se hieman ärisi jos siihen koski. Ei paljoa, ihan sillälailla burmamaisesti. Mutta näki, ettei se juuri näyttelystä nauttinut, joten päätin, että nyt keskitytään pentuhommiin eikä enää lähdetä yrittämään ylintä titteliä. Nasu oli suurimmaksi osaksi rauhallinen häkissä ja tuomaripöydällä iloinen kehräävä pentu. Valinnoissa ongelmana oli, että se olisi halunnut ihmisen olkapäälle koko ajan, mikä vaikeutti esittämistä.

Sunnuntaina kotimatka oli pitkä ja Hyvinkäällä oltiin vasta yhdentoista aikoihin. Väsyneenä kävimme nukkumaan ja minä ainakin nukuin koko yön hyvin sikeästi. No alkuyöstä Nasu taas mourusi. Belle nukkui yksin olohuoneessa. Aamulla Bellen sijoitusemäntä haki väsyneen mutta silminnähden oman perheen tapaamisesta onnellisen tytön kotiin.

Tässä Nasu rentotuu näyttelyssä sylissä:
Ja Belle meillä tänä aamuna:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti