perjantai 27. joulukuuta 2013

Mennyt vuosi 2013 - tuleva vuosi 2014


Joulu on jälleen vietetty ja uusi vuosi tekee tuloaan. Nyt on taas aika koota yhteen vähän tämän vuoden tapahtumia, sekä suunnitella tulevaa vuotta :)

Vuosi 2013

Pennut
Tänä vuonna kissalassa syntyi yksi burmapentue, jonka emona oli Metsäkansan Ihana Isabella ”Belle” ja isänä Saksantuontikollimme Laurin Von Tali ”Nasu”. Pennut kasvoivat sijoituskodissa Jokelassa. Kiitos Maria hyvästä hoidosta <3 Kaikki pennut löysivät mukavat kodit ja ainoa tyttöpentu Frostnight's Rainy Lullaby ”Luna” muutti sijoituskotiin Hyvinkäälle.
Nasun pentueita putkahteli ympäri Suomen ja yksi Ruotsiinkin. Meille siis tuo R-pentue ja lisäksi Metsäkansan, Aavan, Bumpulina ja ZirCat's kissaloihin.
Bellen pentuja


Kissat
Tänä vuonna kissalan kissamäärässä tapahtui muutoksia. Jo mainitsemani Luna siis muutti sijoitukseen, mutta myös Frostnight's päämajaan muutti uusi tulokas, Tsekintuonti siamilainen Ralph Sia Alicia*CZ ”Raksu”. Olen todella onnellinen tästä pojasta. Luoteeltaan hän on oikea pusukone ja samalla omapäinen nuori herra. Ulkonäöltäänkin mukava poju. Muu kissakoostumus kotona pysyi samana, Edi, Neffi sekä keväällä konsultiksi siirtynyt Nasu.

 Ralph Sia Alicia *CZ 5 kuukautta
Näyttelyt
Muutamassa näyttelyssäkin on tänä vuonna käyty. Neffi (Birregin Victory Ford, OSH n) valmistui alkukesästä Hyvinkään näyttelyssä Supreme Championiksi! Nasu taasen on valmistunut International Championiksi Ruotsissa keväällä, sekä nyt syksyllä Premioriksi. Neffi ei toistaiseksi käy näyttelyissä, koska minua ei kauheasti kiinnosta pelkkien kunniamainintojen hakeminen. Myös Luna debytoi näyttelyissä, ja tulosena ex1 ja paljon paljon kehuja. Raksu oli pentuna muutaman kerran nominoitu ja kerran myös BIS.
Nasu ja IC-ruusuke Ruotsissa.

Vuosi 2014

Pennut
Ensi vuoden puolella odotellaankin sitten Raksun pentueita. Yksi ulkopuolinen naaras on tavattu ja Neffinkin kanssa Raksulla oli treffit. Jos ne tuottivat tulosta, on pentuja odotettavissa helmikuun lopussa. Mikäli ei tulosta vielä tullut, uusi yritys seuraavasta juoksusta. Riippuen siitä, miten tämän pentueen kanssa menee katsotaan sitten jatkoa. Myös Lunalle on suunnitteilla pentue vuoden loppupuolikkaalla. Isää ei ole vielä valittu, eikä muutenkaan suunnitelmia lyöty lukkoon.Lisäksi Belle on lainattu kasvattajalleen Metsäkansan kissalaan Ruotsin Uppsalaan, mihin sen on myös tarkoitus saada pian pentue.
Raksusta tulee toivottavasti isä 2014


Kissat
Vuosi sitten kirjoituksessani haaveilin kovasti simskukollista. Se haave on nyt täyttynyt. Nyt haaveillaan, että Neffin ja Raksun pentueesta joku jäisi kasvatuskäyttöön. Myös haaveissa siintää simsku tai balineesi naaras, joka siis olisi eri sukuinen ja kävisi ehkä Raksulle morsiameksi myöhemmin. Se haave on kuitenkin hyvin alkutekijöissään, katsotaan ensin miten pentusuunnitelmat etenevät.
Burmista Belle tulee todennäköisesti etsimään uutta kotia pentueensa jälkeen. Valitettavasti sen sijoituskodissa tilanne meni niin, ettei se voi sinne enää palata ja tännekään sitä ei voi ottaa, koska se ja Neffi eivät todellakaan tule toimeen. Belle on todella ihana kissa, kiltti ja melko hiljainen burma, joka tykkää leikkiä noutamista. Toivon, että se löytäisi itselleen unelmakodin, jossa ei olisi muita naaraita, mutta leikattu kolli sopisi hyvin kaveriksi.

Belle on ihana 5-vuotias punainen burmanaaras


Näyttelyt
Näyttelytahti hidastuu selvästi ensi vuonna. Raksu alkaa tavoitella titteleitä, mutta nyt näyttää, että keväästä ei kovin moniin näyttelyihin päästä. Nasu tarvitsee ulkomaan sertin, eli sekään ei voi nyt kotimaan näyttelyihin osallistua. Neffi on edelleen tauolla ja Edi on jo eläköitynyt. Lisäksi, jos meillä on keväällä pennut, keskitytään niihin. Syksystä näytelmiä voikin sitten olla enemmän.

Vielä vilkaisu pidemmälle...
Viime kesän aikoihin olin jo aivan varma, että kasvattaminen osaltani tulee loppumaan tai ainakin jää tauolle. Alkusyksystä päätin antaa itselleni vielä puoli vuotta aikaa pohtia tätä, koska en tahdo tehdä tällaista päätöstä hätiköiden. Puoli vuotta tulee kuluneeksi helmikuun lopulla. Tällä hetkellä näyttää siltä, että uutta into on löytynyt ja pentueita tulee vielä useampi. Kokonaan ajatus lopettamisesta ei kuitenkaan ole kadonnut. Tuntuu vain, ettei se toistaiseksi ole ajankohtainen. Katsotaan, miten suunnitelmat ja haaveet toteutuvat tulevaisuudessa ja tuleeko minulle sittenkin vain kolleja jossain vaiheessa. Kokonaan harrastuksesta en ole luopumassa, ja kovasti balineesitkin kiinnoistaisivat.
Neffi, Nasu ja Edi ovat ahtautuneet samaan patteripetiin.

Vielä kerran kiitos kaikille ystävillemme vuodesta 2013 ja ollaan yhteistyössä myös vuonna 2014! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti