maanantai 18. helmikuuta 2013

Pentuja!

Rankan synnytyksen (Bellehän sen työn teki) jälkeen voin todeta onnellisena että neljä erittäin reipasta pentua myllertää nyt pesässä. Vanhemmat ovat siis Belle eli Metsäkansan Ihana Isabella, punainen naaras, sekä Nasu eli Laurin Von Tali, ruskea uros. Pennut kasvavat kivenheiton päässä Hyvinkäältä, sijoituskodissaan Jokelassa.

Belle aloitti synnytyksen yöllä. Synnytys ei kuitenkaan edennyt ja Maria soitti päivystävälle eläinlääkärille yöllä. Tämä oli kuitenkin sitä mieltä, että tilanne voi odottaa aamuun. Synnytys ei kuitenkaan edennyt mihinkään, ja pelkäsin, että pentu oli juuttunut synnytyskanavaan. Heti aamulla kun eläinlääkäriasema aukesi matkasin Bellen kanssa sinne. Isoin kiitos kuuluu nyt Hyvinkään eläinlääkäriasema Sanumin henkilökunnalle. Siellä meidät otettiin vastaan ja Bellelle alettiin heti järjestää sektiota. Olen niin kiitollinen kaikille siellä. Palvelu oli hyvää ja todella ystävällistä ja Bellenkin leikkaus onnistui ja neljä pentua saatiin elossa ulos. Ensimmäinen pentu oli yrittänyt tulla huonossa asennossa ulos ja jumiutunut. Se oli kuollut jo ennen leikkausta. Pieni enkeli.

Iso kiitos myös Marialle, joka synnytystä kanssani hoiteli. Onni on hyvä sijoituskoti <3

Kun eläinlääkärillä katselin pentuja, näytti että joukossa on kolme poikaa ja tyttö. Värejä ja sukupuolia tarkennetaan loppuviikosta. Nyt pennut saavat kotiutua muutaman päivän ja Belle aikaa parantua. Sitten toivottavasti tulee myös kuvapläjäys pennuista.

Pennut olivat yllättävän reippaita ja eloisia heti leikkauksen jälkeen. Belle oli vielä unten mailla ja minulla oli täysi työ pitää joka suuntaan JUOKSEVAT pennut pöydällä. Kaikki saivat eläinlääkärillä myös ensimmäiset maitoannoksensa emon maitobaarissa. Belle alkoi heti herättyään hoitaa pentuja. Aluksi se oli vähän sekava, mutta pian jo pesi ja imetti vauvojaan. Belle on aina ollut hyvä emo, myös toisen naaraan pennuille.

Pitäkäähän peukut pystyssä, että kaikki menee jatkossa hyvin!

1 kommentti: