tiistai 30. lokakuuta 2012

TICAilua ja Nasu treffailee

Viime viikon loppupuoli oli täynnä jännitystä meillä. Ensin torstaina Tuuli, Nasun toinen omistaja kävi hakemassa pojan treffeille naaraansa kanssa! Mun vauvan! Nasu oli innokkaana nuorena miehenä ainakin yrittänyt kovasti. Ei tiedetä tuliko tulosta, mutta ainakin nyt on harjoiteltu paljon. Ja nyt odotellaan että Belle juoksisi, laskujeni mukaan sen pitäisi tapahtua aika pian.

Neffin kanssa olimme viikonlopun TICA-näyttelyssä. TICA on Suomessa oleva toinen kattojärjestö, eli ihan eri juttu kuin Kissaliitto joka on FIFEn alainen. TICA näyttelytkin ovat ihan erilaisia kuin "normaalit" näyttelyt Suomessa. Niissä kaikki tuomarit arvostelevat kissan päivän aikana ja tittelit kerätään pisteitä laskemalla. Suurempaa menestystä ei tällä kertaa saatu. Paikalla oli paljon itämaisia, koska tarkoitus oli pitää itämaisten kongressi. Kongressi kuitenkin jäi epäviralliseksi. Siinä Neffi pääsi sijalle 8. kaikista näyttelyn itämaisista kissoista. Muissa kehissä Neffi oli 4 kertaa 3. paras itämainen ja kaksi kertaa se pääsi finaaliinkin, ollen sijoilla 9. ja 7.

Näyttely oli mielenkiintoinen kokemus, mutta ei ehkä ihan mun juttu. Neffi ei tykännyt kun sitä koko ajan siirreltiin häkistä toiseen ja välillä tuomari vähän pyöritteli. Minkäänlaisia arvosteluja ei myöskään saatu, pelkät sijoitukset. Toisaalta oli kivaa, kun oli koko ajan tekemistä eikä pitkiä odotteluja kuten FIFE-näyttelyssä. Varmaan vielä joskus näissäkin näytelmissä käydään, mutta ihan nyt heti en ole lähdössä. Ehkä mielenkiintoisin anti minulle oli nähdä TICA-rotuja joita ei FIFE ole hyväksynyt ja näinollen ovat aika harvinaisia Suomessa. Kuten selkirk rex, pixiebob, munchin ja savannah. Munchinit kyllä vähän säälitti töppöjalkoineen, ja savannah oli tosi arka tapaus, vaikkakin hienon näköinen otus. Mutta onpahan nyt ainakin nähty livenä, vaikka en varsinaisesti kumpaakaan näistä roduista "hyväksy". Vaikka ei se mun hyväksymisestä ole kiinni, näitä kasvatetaan joka tapauksessa ja joihinkin tällaiset erikoisuudet vetoavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti