keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Mennyt vuosi 2017 ja tuleva vuosi 2018

Kylläpä vuodet vaan liikkuu nopeasti. Tänä vuonna onkin ehtinyt tapahtua paljon ja ensi vuodeksi on luvassa lisää suunnitelmia.

Vuosi 2017

Pennut

Meillä oli vuonna 2017 yksi pentue. Emona oli Armi ja isänä sijoituspoju Jape. Pentue oli ihan mahtava. Kaikki olivat hyväluontoisia ja kauniita ja pentuaika meni tosi hyvin. Yhteensä viisi pentua syntyi 13.6. Itämaisia pitkäkarvoja ja lyhytkarvoja. Armi oli hyvä emo ja sai apua hoitosedän hommiin ryhtyneeltä Raxulta. Pennuista jäi kotiin komia kolli Lemmysteri.
Jape kävi myös riuureissulla Ruotsin puolella ja sai pentueen Spotless-kissalassa. Kaksi itämaista pitkäkarvapoikaa Spotless Märtan kanssa.

Armin ja Japen pentue

Kissat

Vuoteen kuului myös suuri menetys. Vähän pentujen syntymän jälkeen 12-vuotias burmakollini Edi menehtyi. Edi oli jo pitkään ajoittain voinut huonosti, silti lähtö oli yllättävä ja surullinen. Jään ikuisesti kaipaamaan ensimmäistä burmaani. Edi oli lempeä ja kiltti ja rakasti kaikkia ihmisiä ja myös kissoja. Varsinkin meillä syntyneet pennut olivat aina sen hoidossa.
Kun Edi lähti, löysin lohduttajan pienestä itämaisvauvasta, Lemmystä. Tarkoitus oli jättää kotiin tyttö tästä pentueesta, mutta Lemmy istui kaulallani ja lohdutti ja sanoi, että hän jää. En ole Lemmyn jäämistä katunut sekuntiakaan.
Jape siirtyi minun omistukseeni ja kastroitiin pentueidensa jälkeen.

"Edi" GIP & IC  LV* Malsan Mel, BUR n

Näyttelyt

Näyttelyissä meillä oli menestystä varsinkin TICAn puolella. Jape sai kuin saikin TICAn ylimmän tittelin ja valmistui Supreme Grand Champion Alteriksi voitettuaan Allbreed-ringin viimeisimmässä näyttelyssään. Myös Raxu oli näyttelyssä mukana ja valmistui Grand Championiksi ja palkittiin myös Judges Sweetheart-palkinnolla. Kauden 2016-2017 TICA EN-regionin palkitsemisissa sekä Jape että Armi olivat rotunsa parhaat kissat!
FIFen puolella näyttelyissä kävi lähinnä Lemmy nyt syksyllä. Se on saanut runsaasti kehuja ja ollut useasti TP ja kerran myös BIS! Monen tuomarin, ystävän ja kilpakumppanin sanat Lemmystä ovat lämmittäneet sydäntä. Kiitos <3 Jape valmistui alkuvuidesta GIC:si.
Itse lämmittelin vanhaa harrastusta ja osallistuin muutamaan näyttelyyn tuomariassistentin roolissa. Kivaa oli, ja tämä jatkunee myös ensi vuonna.

TICA EN-regionin vuoden kissa -ruusukkeet ja Japen SCGA-ruusuke

Vuosi 2018

Pennut

Suunnitteilla on yksi pentue myös uudelle vuodelle. Emona Armi (Noxx Dancing Queen) ja isukkina Raxu (Ralph Sia Alicia). Ensimmäiset treffit järjestettiin ennen joulua ja ihan kohta pitäisi selvitä, onko Armi tiineenä. Jos on, pennut syntyisivät helmikuun puolenvälin paikkeilla. Odotamme jännityksellä pentuetta. Luvassa olisi kauniita, rohkeita ja ihania vauvoja itämaisina ja ehkä myös siamilaisina. Lue lisää kotisivuiltamme ja aiemmasta blogikirjoituksesta!
Enempiä pentueita ei ole luvassa ensi vuodelle. Armi todennäköisesti laitetaan implantille ja Raxu leikataan pentujen synnyttyä. Raxu on tavannut myös kaksi muuta tyttöä, ja niistäkin odottelemme suurella mielenkiinnolla uutisia. Enempää pentueita Raxulle ei ole tulossa.

Raxu ja Lemmy-vauva.

Kissat

Tämä onkin jännittävä aihe. Jos nyt tuosta Armin ja Raxun pentueesta saisin sen kaipaamani tyttöpennun? Verkkoja on vedessä myös muuhun suuntaan...

Jape, Lemmy ja Armi

Näyttelyt

Alkuvuodesta Lemmy on menossa muutamaan näyttelyyn ja minä myös assariksi. Myös Japen kanssa yritetään taas. Sillä on ollut ongelmana ilmeisesti allerginen silmän punoitus, joka on nyt saatu menemään ohi. Toinen ongelma on, että se välillä nuolee karvoja selästään. Jos pentuja on luvassa, näyttelyitä taitaa ainakin keväällä olla tulossa vain pari. Toinen syy näyttelyiden vähentämiseen on, että muutamme vuoden alussa Tampereelle. Autottomana opiskelijana pitää harkita vähän tarkemmin, mihin näyttelyihin pääsee. Yksi asia on varma. Tulevaan FIFen World Winner Showhun osallistumme. Sehän järjestetään Tampereella 2018!

Lemmy TP-valinnassa. Kuva: Mirka Kivilahti

 

Uusi vuosi, uudet kujeet...

Suurin muutos ensi vuonna siis tulee olemaan muutto Tampereelle. Pennut syntyvät siellä ja kasvattaja alkaa siis opiskella uutta ammattia. Lisäksi toimin BaJaVa ry:n hallituksen jäsenenä ja pentuvälittäjänä. Puuhastelen myös Bajavan lehden ja nettisivujen kanssa. 
Täytyy myös sanoa, että kissaharrastuksen kautta olen saanut paljon ihania ystäviä ja kavereita. Joten kiitos sekä vanhoille, että uusille tuttavuuksille seurasta ja ystävyydestä, kauniista sanoista, jokaisesta halauksesta ja jännittämisestä ja juhlimisesta kissanäyttelyissä. Terveiset kanssakasvattajille, joilta olen saanut tukea ja jakaa ajatuksia ja tuntemuksia kasvatuksesta, sekä yhteistyöstä, joka on todella tärkeää tässä hommassa! Kiitokset myös kilpakumppaneille näyttelyissä, nähdään taas 2018, hyvässä hengessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti