maanantai 28. joulukuuta 2015

Mennyt vuosi 2015 ja tuleva vuosi 2016

Taas on joulukin vietetty ja vuosi vierähtänyt nopeasti. Aika siis muistella menneitä ja suunnitella tulevia kissarintamalla, kuten minulla on ollut vuodenvaihteessa tapana.


Vuosi 2015

 

Pennut

 

Tänä vuonna pentusuunnitelmat eivät ihan toteutuneet niinkuin piti. Sijoitusburma Luna yritettiin astuttaa useaan otteeseen, mutta tulosta ei tullut. Paitsi sitten kun tapahtui vahinko ja siamilaiskollini Raxu pääsi karkaamaan huoneestaan ja astumaan Lunan. Tuloksena oli siis neljä tonkineesipentua. Kaikki pennut löysivät itselleen lemmikkikodit. Raxu oli silloinkin jo implantilla ja ei ole saanut tänä vuonna muita pentuja. Sen sijaan Raxuttimen Cleverkitty-lapsoset ovat jo tehneet meille lapsenlapsia.

"Luna", Frostnight's Rainy Lullaby, BUR h

 

Kissat


Kastraattiburma Edi on nyt kymmenvuotias. Kastraatti-itämainen Neffi täytti sekin jo viisi vuotta. Raxu pysyttelee kollina, mutta on edelleen Suprelorin-implantilla, eikä sen loppumisesta ole vielä merkkejä.

Lisäksi joukkoomme liittyi kauan haaveiltu itämainen pitkäkarvapoika Yaron ("Jape"). Se on hopeatickedtabby väriltään. Yaron on sijoituksessa Mummeli-kissalasta. Poika on luonteeltaan aivan mahtava kehrääväinen rakkauspakkaus. Reipas ja rohkea kaveri, joka tutustui nopeasti taloon ja muihin kissoihin.

Luna siirtyi jouluksi sijoituskotinsa omistukseen. Eli burmapentujakaan ei ole nyt tulossa. Päätin, että tämä on paras vaihtoehto kaikille, kun pentusuunnitelmat vain venyivät ja olivat hyvin epävarmoja.

"Jape" Mummeli Sofinho Yaron, OLH ns 25. Kuva: Petri Jaakkola

 

Näyttelyt


Näyttelyissä käytiin tänä vuonna reilusti, kun ei pentujakaan ollut. Raxu valmistui Supreme Championiksi ja Neffi Supreme Premioriksi. Niiden osalta on näyttelyt toistaiseksi käyty. Raxu varmaan jatkaa joku päivä, kunhan siirtyy kastraatiksi. Jape aloitteli pentuluokassa ja oli RUROKin vuoden viimeisessä näyttelyssä myös TP, mistä olin todella iloinen.


"Raxu", SC Ralph Sia Alicia, CZ, SIA b. Kuva: Pirjo Kiviniemi

 

Vuosi 2016

 

Pennut


Pentuja ei ensi vuodelle ole luvassa omassa kasvatuksessa. Mutta saa nähdä saavatko nuo leikkaamattomat pojat jotakin aikaan.

"Raxu" SC Ralph Sia Alicia, CZ, SIA b

Kissat


Haaveilen kyllä kaikenlaisista kissoista, mutta harmi, ettei kotiini nyt mahdu kovin montaa uutta kissaa :) Haaveissa mm. Yaronille ja Raxulle morsian, mutta mistä sellainen löydettäis? (Kun ei saa olla naamio, eikä hopea ja pitää olla PRA-negatiivinen...) Sen enempiä en kyllä kasvatusta suunnittele enää tulevaisuudessa, kunhan saisin pojille pentueet ja itselleni oman kasvatin kotiin ja näyttelyihin seuraksi, varmaan sitä myös siitokseen voisi lainata. Myös lyhytkarvapoikaa (itämaista siis) haaveilen ja vähän muutakin. Näyttelyburmapoikakin olisi kiva, mutta ehkä sitten joskus tulevaisuudessa, kun ensin voitan lotossa ja ostan kissoilleni ison talon. Mutta saa nyt nähdä, mitä vuosi tuo tullessaan. Suunnitelmat ovat aika avoinna vielä ja lähinnä haaveiluasteella :D Toivotaan vaan, että kaikki kaverit kotona pysyttelevät terveinä.

"Jape" Mummeli Sofinho Yaron OLH ns 25 ja "Edi" GIP LV*Malsan Mel, BUR n

 

Näyttelyt


Näyttelyissä käy ensi vuonna varmaankin lähinnä nuori mies Yaron. Saa nähdä, miten uusi kategoriajako vaikuttaa. Tarkoitus olisi nyt ainakin muutamassa näyttelyssä esiintyä :)


"Jape" Mummeli Sofinho Yaron, OLH ns 25, ensimmäisessä näyttelyssään. Kuva: Petri Jaakkola

Kiitos kaikille ystäville ja tuttaville vuodesta 2015. Ja hyvää ja jännittävää Uutta Vuotta 2016! Toivottavasti meillä kaikilla on onnellinen vuosi edessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti