maanantai 18. elokuuta 2014

Tallinnassa juhlittiin 16.-17.8.

Ja niin se vaan tuli tänävuonnakin aika lähteä Tallinnan näyttelyyn hakemaan niitä tarvittavia ulkomaansertejä. Mukana olivat Neffi ja Raxu. (Neffi nyt sitten tosin ei tarvinnutkaan vielä ulkomaansertiä, koska jäi edellisestä näyttelystä pois.) Edi lähti hoitoon mökille viikonlopuksi.

Matka alkoi perjantaina iltapäivällä kun pakattiin tavarat ja kissat bussiin. Sitten laivaan. Ilma oli mukava ja istuskelinkin lähes koko matkan kannella.


Hotellille päästiin illalla ja kissat tutkivat kiinnostuneena huonetta ja pitivät molemmat hassua piipitystä. Menin ajoissa nukkumaan, mutta kissat pitivät vielä jonkin aikaa hereillä.

Lauantai 16.8.2014

Birregin Victory Ford, OSH n
Tuomari: Gina Grob
EX1, CAP, NOM, BIS neuter female

Ralph Sia Alicia*CZ, SIA b
Tuomari: Martti Peltonen
EX1, CACIB, IC, NOM, BIS adult male

Lauantaina ajoissa näyttelypaikalle ja kissa sturdiin odottelemaan arvosteluja. Siinä oli aikaa jutella ihmisten kanssa ja jännittää ovatko kissat samaan aikaa tuomarilla, kuten minulla yleensä on Tallinnassa aina. Onneksi tällä kertaa toinen tuomareista aloitti nelosista ja toinen toisella kategorialla.

Neffillä oli Gina Grob tuomarina. Neffi esitti parastaan ja todettiin kelpo kissiksi. Aika lyhyt arvostelu, mutta serti tuli ja ainoana tuomarin kastraattinaaraana päätti tuomari myös nominoida Neffin. Raxua taas arvosteli Martti Peltonen, joka piti pojasta oikein paljon. Hieno kroppa ja väritys. Raxu sai siis sertinsä ja valmitui IC:ksi! TP-valinnassa oli mukana kaksi muutakin urosta, mutta Raxu oli sekä Martin että tuomarioppilaan mielestä paras. Molemmat kissat paneelissa ja multa meinasi räjähtää pää ilosta, vaikka ounastelinkin, ettei paneelissa menestystä tulisi. Sitten syömään ja odottelemaan loppukilpailua.

Paneelia jännitin hirveästi ja se tuntui sujuvan hitaasti, vaikka todellisuudessa se kyllä eteni aika nopeasti. Neloset tietenkin viimeisenä. Niin siinä vaan pääsi käymään, että molemmilla tuomariäänillä sekä Raxu, että Neffi olivat BIS! BOB kisassa kumpikaan ei sitten pärjännyt, mutta siitä viis, olihan tuo nyt jo niin hieno juttu muutenkin. Sitten hotellille taas. Tessa napsi kissoista kuvia paneelissa:

Kuva: Tessa.lv

Kuva: Tessa.lv

Kuva: Tessa.lv

Kuva: Tessa.lv

Kuva: Tessa.lv

Kuva: Tessa.lv

Kuva: Tessa.lv

Kuva: Tessa.lv

Sunnuntai 17.8.2014

Birregin Victory Ford, OSH n
Tuomari: Martin Kabina
EX1, CAP, PR, NOM, BIS neuter female

Ralph Sia Alicia*CZ, SIA b
Tuomari: Marina Vinkel
EX1, CAGCIB, NOM, BIS adult male

Aamu alkoi taas aikaisin ja itse olin huonovointinen, mutta näyttelyyn sitä oli taas lähdettävä. Yritin siinä keräillä itseäni ja selvisin päivästä kunnialla. Tällä kertaa arvostelut alkoivat aikaisin ja molemmat kissat näyttivät TAAS olevan ihan samaan aikaan. Ja olivatkin lähestulkoon, mutta juuri ja juuri ehdin molemmat esittämään itse. Ja kiitos apua tarjonneille :)
Ensin oli Raxu Vinkelillä. Taas poikaa kehuttiin kovasti ja serti tuli helposti, sekä kutsu TP-valintaan. Sitten juoksinkin esittämään Neffiä Kabinalle. Kabina tykkäsi Neffistä ja serti tuli sekä titteli Premior. Neffi oli taas tuomarin ainoa leikattu naaras ja sai mielihyvin nominoinnin. Sitten juoksinkin Raxun luokse, joka kohta oli menossa TP-valintaan. Taas oli kaksi poikaa vastassa, mutta Raxun tie jatkui paneeliin.

Vähän sai jännittää, olisiko paneeli ajoissa ohi, sillä nyt oli kiire laivaan, joka lähti jo 16.30. Paneeli kuitenkin alkoi ilmoitettuun aikaan, eli kahdelta ja nopeasti eteni, niin että hyvin ehdittiin loppuun asti olla. Tänään olikin tosi jännittävää. Ensin Ralphia vastassa oli musta kolli, jonka kanssa äänet menivät tasan. Ratkaisemaan kutsuttiin Martti Peltonen ja kissoja vertailtuaan hän valitsi Raxun voittajaksi! Neffin kanssa kävi ihan samoin, äänet menivät tasan, mutta sitten Neffi kuitenkin sai ratkaisevan äänen ja voitti. Että niin sitä vaan lähdettiin kotiin kahden tuplavoittajan kanssa. Oli aika hassu tunne. Palkintoja oli kaksi kassillista, eli onneksi oltiin bussilla matkassa että saatiin nekin mahtumaan mukaan.

Paneelin jälkeen kiireesti kamat bussiin ja siitä lähdettiinkin sitten heti satamaa kohti. Kotona olin jo ajoissa ennen yhdeksää ja kissat vetivät tyytyväisenä rallia loppuillan.

Kiitos kaikille ihanille ihmisille, joita tapasin matkalla, oli kiva nähdä ja toivottavasti tavataan taas näyttelyssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti