maanantai 2. kesäkuuta 2014

Poks :/

Joku varmaan muistaa, että kasvatuksen jatkoa on pohdittu ennenkin. Asia oli taas monesti mielessä Neffin keisarinleikkauksen ja sterilisaation jälkeen. Itämaista naarasta ei sitten jäänyt jatkoon enää ollenkaan. Vaihtoehtoina oli pitää kotona vain kolleja, tai hankkia viimein se unelmoitu balineesinaaras kasvatukseen. Lopullinen päätös syntyi kun Tauno oli jättänyt meidät, eikä tämä päätös ollut edes vaikea. Kasvatus jää tauolle ennalta määräämättömäksi ajaksi. Ainoa sijoituksessa oleva kasvatusburmanaaraani Luna varmaan saa vielä pentueensa kuten on suunniteltu, mutta sen jälkeen minulle ei jää enää naaraita, enkä ole hankkimassa uutta toistaiseksi. Ehkä sitten joskus...

Vaikkei omalle kasvattajanimelle pentueita tule, siitoskolleja saattaa kotona olla, ja näyttelyissä varmaan käydään silloin tällöin. Raxu on edelleen leikkaamaton, eikä leikkaukseen ole kiirettä.

Olin viikonlopun mökillä ja siellä ehti vielä miettiä asiaa. Syitä tällaiselle päätökselle on paljon. Tämä viimeisin katastrofipentue on vain se viimeinen tippa. En ala tekemään mitään tyhjentävää selontekoa, eikä minun tarvitsekaan. Ystäviä ja kissapiirejä en tosiaan ole kokonaan jättämässä, enkä lupaa, etten koskaan enää omia pentueita kasvata. Mutta tällä hetkellä asiat on näin, ja suoraan sanottuna tuntuu helpottavalta.

Tällaisissa maisemissa olin rauhoittumassa. Ympärillä paljon linnunlaulua. Hyttysiäkin oli vain muutama, joten istuttiin koko ilta terassilla.

1 kommentti: